Recept 17

Trenérka vaření Luštěninový salát

Salát je sytý a dá se jíst samostatně nebo jako příloha k masu.

Luštěninový salát

suroviny:

  • čočka sterilovaná
  • cizrna sterilovaná
  • černé olivy sterilované
  • 4 rajčata
  • 1 okurka
  • uvařené těstoviny (cca 300 g)
  • 4 uvařená vejce
  • 100 g nastrouhaného sýra
  • 1 uzené tofu
  • 2 cibule
  • 1 velká mrkev
  • 1/2 cukety
  • 3 stružky česneku
  • zelená petrželka, jarní cibulka
  • sůl
  • olivový olej

postup:
Uvaříme si těstoviny, podle návodu. Na pánvičce rozpustíme olivový olej, přidáme nakrájené 2 cibule a opečeme, přidáme nakrájené uzené tofu na kostičky a spolu doopečeme a necháme vychladnout.
Na druhé pánvičce si rozpustíme trochu olivového oleje a přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu, mírně opečeme a necháme vychladnout.
Čočku a cizrnu propláchneme (pokud nechceme sterilovanou, uvaříme klasicky), dáme do mísy a postupně přidáme (vychladlé) opečené suroviny. Rajčata a okurku nakrájíme na kostičky, olivy přepůlíme, nastrouhaný sýr, nastrouhaná uvařená vejce, zelené a vše dobře promícháme. Osolíme (okořeníme) můžeme přidat zakysanou smetanu nebo majolku.
Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Copyright © 2018 Správná žena Praha.   Nová česká moderní a alternativní encyklopedie Wikina.  

[CNW:Counter]