Recept 4

Trenérka vaření labužnický králík

Slanina s cibulí dodá jídlu příjemnou chuť

Labužnický králík

suroviny:

  • 1 králík
  • 100 g slaniny
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • nálev:

  • 2 dcl vody
  • 1 a 1/2 dcl oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička paprika
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce hořčice

postup:
Králíka rozporcujeme a zalijeme nálevem a necháme přes noc uležet. Druhý den vše zasypeme plátky cibule a česneku, proužky červené a zelené papriky. Pečeme zvolna 2 hodiny a obracíme. Ke konci pečení králíka obložíme slaninou.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Trenérka vaření chřest

Chřest je zpestření v našem jídelníčku

Chřest (špargl)

Je to zelenina, která má převážně kyselinotvorné látky a hlavičky chřestu obsahují menší množství vitamínu C. Výživná hodnota chřestu není veliká.
Chřest je považován za čistící koření – odvádí z těla tekutiny, vyhání parazity a má projímavý účinek. Používá se také jako lék při potížích s močovým měchýřem a ledvinami, při revmatizmu, artritidě a dně.
V kuchyni chřest používáme do polévek, nebo zapékaný s máslem a sýrem. Můžeme také použít s těstovinami. Tato zelenina je spíše pro zpestření našeho jídelníčku.

Copyright © 2018 Správná žena Praha.   Nová česká moderní a alternativní encyklopedie Wikina.  

[CNW:Counter]