Recept 5

Trenérka vaření kodaňské bifteky

Červená řepa má velké využití v kuchyni a má také blahodárné účinky na naše zdraví.

Kodaňské bifteky

suroviny:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 uvařené brambory umačkané na kaši
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce na drobno nasekané červené řepy
  • 1 cibule na drobno nakrájená
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • lžička soli
  • lžička mleté papriky
  • tuk

postup:
Z mletého maso, brambor, žloutků, řepy, cibule, připravíme směs. Nakonec vmícháme vychladlé máslo a koření. Z této hmoty tvoříme bifteky a do hněda je opečeme na kvalitním tuku.
Jako přílohu podáváme zeleninový salát (okurka, paprika, rajčata – vše nakrájíme a zakápneme olivovým olejem a posypeme nasekanou zelenou petrželkou).

Trenérka vaření petržel

Petržel by v našem jídelníčku neměla chybět, protože podporuje trávení

Petržel

Petržel je jednou z nejčastěji používaných bylinek. V kuchyni petržel používáme hlavně čerstvě nasekanou a přidává se až do hotového pokrmu. Dáváme ji jako ozdobu k rybím a vaječným pokrmům, do salátů, do polévek, do omáček jak studených tak i teplých, do pomazánek, ke zdobení studených mís a chlebíčků. Petržel můžeme zamrazit a potom používat celoročně, protože je velmi zdravá, kvůli vysokému obsahu vitaminu A a C. Při konzumaci listů nám bude vonět dech. Stimuluje zažívání, působí proti nadýmání a odvádí z těla tekutiny.
Má příznivý vliv na vodnatelnost, neduhy močového měchýře a ledvin a také na revmatické potíže.

Copyright © 2018 Správná žena Praha.   Nová česká moderní a alternativní encyklopedie Wikina.  

[CNW:Counter]