Recept 1

Trenérka vaření hovězí plátky se sýrem

Vhodná příloha k hovězím plátkům

Hovězí plátky se sýrem

suroviny:

  • 4 hovězí plátky
  • 100 g sýra
  • 50 g slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 2 lžíce rajčatové šťávy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/4 l mléka

postup:
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme, na každý plátek poklademe slaninu, sýr a na kolečka nakrájenou cibuli, zabalíme jako závitky.
V kastrolu si zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme a přidáme závitky, které opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou a přidáme rajčatovou šťávu – dusíme. Až závitky změknou vyndáme je a šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, mléko a povaříme, přidáme zpátky závitky a ještě společně podusíme asi 10 minut.
Jako přílohu podáváme vařené těstoviny.

Trenérka vaření zdravá cibule

Cibule by v našem jídelníčku neměla chybět

Cibule

Cibule je typická pochutinová zelenina, která je kořením nejrůznějších masitých i nemasitých pokrmů a měli bychom ji používat v našem jídelníčku denně. Cibule má hodně vitaminu C, ale také je bohatá na vitamíny P, B1 a B2, z nerostných látek obsahuje vápník a fosfor.
Cibule je nejzdravější, když ji přidáme do salátu syrovou a nakrájenou nadrobno.
Cibule také pomáhá proti nachlazení (nakrájenou cibuli zasypte cukrem, poté pustí šťávu a tu konzumujte). Nasazuje se proti astma, bronchitidě, revmatu, senné rýmě a bolestem v uších.

Copyright © 2018 Správná žena Praha.   Nová česká moderní a alternativní encyklopedie Wikina.  

[CNW:Counter]