Recept 12

Trenérka vaření svíčka

Valentýn je svátek zamilovaných.

Valentýnské menu

Blíží se svátek zamilovaných „Valentýn“, který je také oblíbený i u nás. A to je dobrá příležitost udělat radost svojí partnerce v podobě valentýnského menu. Pěkně nazdobený stůl je součástí překvapení. Určitě nesmí také chybět hezké a voňavé svíčky, které dotváří tu správnou atmosféru.

A jako hezký dárek jí můžete věnovat „Cvičení s osobní trenérkou doma“. Může vás třeba zaujmout zvýhodněná cena pro dvě osoby cvičící najednou, např. pokud máte kamarádku nebo chcete začít cvičit s partnerem, podívejte se prosím na Ceník.

Valentýnské jednohubky

Trenérka vaření jednohubky

Na valentýnské menu se hodí jednohubky s lososem.

suroviny:

  • rohlíky
  • máslo
  • uzený losos
  • kaviár
  • zelená petrželka na ozdobu

postup:
Rohlíky nakrájíme na kolečka a namažeme máslem, ozdobíme kousky uzeného lososa, černým kaviárem a zelenou petrželkou.

Trenérka vaření valentýn nudle

Oblíbené kuřecí maso s nudlemi.

Valentýnské nudle s kuřecím masem

suroviny:

  • nudle
  • kdo má rád, tak houby
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • kari
  • olej

postup:
Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a dáme na pánvičku s olejem (nejlépe olivovým) a mírně opečeme. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí řízky (také houby), trochu podlijeme vodou nebo kuřecím vývarem a dusíme. Osolíme, přidáme karí a ještě chvilku podusíme.
Jako přílohu podáváme uvařené nudle a na talíři můžeme ozdobit zelenou petrželkou.

Valentýnské jahody s čokoládou

Trenérka vaření valentýn jahody

Lahodné valentýnské jahody.

suroviny:

  • čerstvé jahody
  • čokoláda na vaření
  • šlehačka

postup:
Čerstvé jahody omyjeme a naskládáme do misky. Čokoládu rozpustíme a polijeme jahody. Místo čokolády můžeme dát šlehačku nebo nechat jen samotné jahody. Jahody jsou výborná volba na zakončení vašeho svátečního menu.

***

Jahody mají sladkou chuť a jemné jahodové aroma. Jsou velmi oblíbené, ale někteří lidé a hlavně děti dostávají občas nepříjemně svědící kopřivku. Z listů jahodníku se vaří čaj, který zastavuje průjem a pomáhá při nejrůznějších poruchách žaludku a střev. Čaj má také čistící účinky na mastnou pleť a plátky jahod na obličeji zjemňují pleť (hlavně po spálení sluncem). Velké využití má v kuchyni používají se čerstvé, na kompot, na různé koláče, na ozdobu.

Copyright © 2018 Správná žena Praha.   Nová česká moderní a alternativní encyklopedie Wikina.  

[CNW:Counter]