Recept 12

Valentýn je svátek zamilovaných.
Valentýnské menu
Blíží se svátek zamilovaných „Valentýn“, který je také oblíbený i u nás. A to je dobrá příležitost udělat radost svojí partnerce v podobě valentýnského menu. Pěkně nazdobený stůl je součástí překvapení. Určitě nesmí také chybět hezké a voňavé svíčky, které dotváří tu správnou atmosféru.
A jako hezký dárek jí můžete věnovat „Cvičení s osobní trenérkou doma“. Může vás třeba zaujmout zvýhodněná cena pro dvě osoby cvičící najednou, např. pokud máte kamarádku nebo chcete začít cvičit s partnerem, podívejte se prosím na Ceník.
Valentýnské jednohubky

Na valentýnské menu se hodí jednohubky s lososem.
- rohlíky
- máslo
- uzený losos
- kaviár
- zelená petrželka na ozdobu
postup:
Rohlíky nakrájíme na kolečka a namažeme máslem, ozdobíme kousky uzeného lososa, černým kaviárem a zelenou petrželkou.

Oblíbené kuřecí maso s nudlemi.
Valentýnské nudle s kuřecím masem
suroviny:
- nudle
- kdo má rád, tak houby
- cibule
- česnek
- sůl
- kari
- olej
postup:
Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a dáme na pánvičku s olejem (nejlépe olivovým) a mírně opečeme. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí řízky (také houby), trochu podlijeme vodou nebo kuřecím vývarem a dusíme. Osolíme, přidáme karí a ještě chvilku podusíme.
Jako přílohu podáváme uvařené nudle a na talíři můžeme ozdobit zelenou petrželkou.
Valentýnské jahody s čokoládou

Lahodné valentýnské jahody.
suroviny:
- čerstvé jahody
- čokoláda na vaření
- šlehačka
postup:
Čerstvé jahody omyjeme a naskládáme do misky. Čokoládu rozpustíme a polijeme jahody. Místo čokolády můžeme dát šlehačku nebo nechat jen samotné jahody. Jahody jsou výborná volba na zakončení vašeho svátečního menu.
***
Jahody mají sladkou chuť a jemné jahodové aroma. Jsou velmi oblíbené, ale někteří lidé a hlavně děti dostávají občas nepříjemně svědící kopřivku. Z listů jahodníku se vaří čaj, který zastavuje průjem a pomáhá při nejrůznějších poruchách žaludku a střev. Čaj má také čistící účinky na mastnou pleť a plátky jahod na obličeji zjemňují pleť (hlavně po spálení sluncem). Velké využití má v kuchyni používají se čerstvé, na kompot, na různé koláče, na ozdobu.