Recept 13

Tento zeleninový koláč se jí teplý, ale chutná také studený.
Zeleninový koláč
suroviny:
- 250 g čerstvých zelených fazolek
- 1 mozzarella
- 150 g šunky nebo anglické slaniny
- 1 krabička cherry rajčátek
- 2 vejce
- 1 balíček listového těsta
- 150 ml smetany na šlehání
- sůl
- pepř
postup:
Nejdříve si připravíme směs – fazolky nakrájíme na menší kousky a povaříme asi 8 minut ve slané vodě, potom slijeme vodu a necháme vychladnout. Mozzarellu a šunku nakrájíme na malé kousky, rajčátka přepůlíme. Listové těsto vyválíme a přeneseme ho na plech a vytvoříme okraje. Těsto propícháme vidličkou, aby se nenafukovalo. Rovnoměrně na těsto dáme fazolky, mozzarellu, šunku a půlky rajčátek. Nakonec vše zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou ochucené solí a pepřem. Pečeme cca 20 až 30 minut.