Recept 13

Trenérka vaření zeleninový koláč

Tento zeleninový koláč se jí teplý, ale chutná také studený.

Zeleninový koláč

suroviny:

  • 250 g čerstvých zelených fazolek
  • 1 mozzarella
  • 150 g šunky nebo anglické slaniny
  • 1 krabička cherry rajčátek
  • 2 vejce
  • 1 balíček listového těsta
  • 150 ml smetany na šlehání
  • sůl
  • pepř

postup:
Nejdříve si připravíme směs – fazolky nakrájíme na menší kousky a povaříme asi 8 minut ve slané vodě, potom slijeme vodu a necháme vychladnout. Mozzarellu a šunku nakrájíme na malé kousky, rajčátka přepůlíme. Listové těsto vyválíme a přeneseme ho na plech a vytvoříme okraje. Těsto propícháme vidličkou, aby se nenafukovalo. Rovnoměrně na těsto dáme fazolky, mozzarellu, šunku a půlky rajčátek. Nakonec vše zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou ochucené solí a pepřem. Pečeme cca 20 až 30 minut.

Copyright © 2024 Správná žena Praha.   Nová česká moderní a alternativní encyklopedie Wikina.  

[CNW:Counter]