Recept 14

Sekaná se jí teplá, ale chutná také studená doplněná zeleninou.
Sekaná plněná vejcem a párkem
suroviny:
- 750 g mletého masa (polovina vepřového a polovina hovězího)
- 1 malá cibule
- 1 a 1/2 lžíce sádla
- petrželová nať
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- 50 g slaniny
- 1 lžička hladké mouky
- strouhanka
- sůl
- pepř
- do náplně 2 vařená vejce a 2 nožičky párku
postup:
Do mletého masa přidáme namočené rohlíky ve vodě (vymačkané), cibuli jemně nakrájenou a osmahnutou na sádle, petrželku, vejce (jeden bílek si necháme na potření sekané), slaninu na kostičky a podle potřeby přidáme strouhanku. Vše dobře promícháme a vytvarujeme šišku a doprostřed dáme uvařené vejce a párek. Vložíme do pekáče a potřeme rozšlehaným bílkem a podlijeme vodou. Během pečení sekanou poléváme a pečeme asi jednu hodinu dokud nezezlátne. Můžeme podávat s bramborovou kaší a zeleninou.