Recept 14

Trenérka vaření Sekaná plněná vejcem a párkem

Sekaná se jí teplá, ale chutná také studená doplněná zeleninou.

Sekaná plněná vejcem a párkem

suroviny:

  • 750 g mletého masa (polovina vepřového a polovina hovězího)
  • 1 malá cibule
  • 1 a 1/2 lžíce sádla
  • petrželová nať
  • 2 rohlíky
  • 2 vejce
  • 50 g slaniny
  • 1 lžička hladké mouky
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • do náplně 2 vařená vejce a 2 nožičky párku

postup:
Do mletého masa přidáme namočené rohlíky ve vodě (vymačkané), cibuli jemně nakrájenou a osmahnutou na sádle, petrželku, vejce (jeden bílek si necháme na potření sekané), slaninu na kostičky a podle potřeby přidáme strouhanku. Vše dobře promícháme a vytvarujeme šišku a doprostřed dáme uvařené vejce a párek. Vložíme do pekáče a potřeme rozšlehaným bílkem a podlijeme vodou. Během pečení sekanou poléváme a pečeme asi jednu hodinu dokud nezezlátne. Můžeme podávat s bramborovou kaší a zeleninou.

Copyright © 2018 Správná žena Praha.   Nová česká moderní a alternativní encyklopedie Wikina.  

[CNW:Counter]