Recept 15

Trenérka vaření perník

Výborný perník s rybízovou zavařeninou.

Perník

suroviny:

  • 300 g hladké mouky
  • 50 g tuku
  • 1 vejce
  • 120 g cukru
  • 60 g medu
  • prášek do perníku
  • mletá skořice
  • mletý hřebíček
  • pomerančová kůra
  • tuk a hrubá mouka na formu
  • rybízová zavařenina na namazání

postup:
Mouku s kořením prosijeme do mísy a dáme prášek do perníku, vše promícháme. Přidáme tekutý med smíchaný s rozehřátým tukem, cukrem a vejcem. Vypracujeme těsto, které vlijeme do vymaštěné a vysypané formy. Upečený a vychladlý perník rozkrojíme a namažeme rybízovou zavařeninou.

Copyright © 2018 Správná žena Praha.   Nová česká moderní a alternativní encyklopedie Wikina.  

[CNW:Counter]