Recept 9

Kvalitní libové maso by v našem jídelníčku nemělo chybět.
Vklepávané roštěnky
suroviny:
postup:
Roštěnky osolíme, opepříme a po obou stranách vklepeme strouhanku. Plátky masa obalíme v rozšlehaném vejci a po obou stranách zprudka opečeme. Když jsou roštěnky opečené do světle hněda nebo růžova, vložíme do předem připraveného pekáče (v pekáči je rozehřáte máslo) a pečeme po jedné straně 20 minut a po druhé také. Podléváme vodou. Roštěnky v troubě přiklopíme. Jako přílohu podáváme brambory a zeleninový salát.

Skořice nás zahřeje a provoní náš byt.
Skořice
Používá se na povzbuzení chuti k jídlu, podporuje trávení, povzbuzuje činnosti trávicího ústrojí, snižuje krevní tlak, také je dobrá proti nachlazení, kašli a chřipce.
mletou skořici využijeme v kuchyni do cukroví, s cukrem smíchaná k sypání kaší nebo moučníků, do pečiva, sladkých nádivek, omáček, pudinků, perníků, do náplní s marmeládou, do jablek, hrušek a ovocných polévek, do kečupů, také je součástí koření karí
celou skořici použijeme do ovocných kompotů, do punčů a svařeného vína „svařák“ (společně s hřebíčkem a citronovou kůrou), hodí se na výzdobu například svátečního stolu a krásně provoní náš byt